KOMPOSTIMI NE SHTEPI

 

Plehrat e pasura me lëndë ushqyese mund të prodhohen gjithashtu pa pajisje komplekse ose teknologji në kopshtin tuaj përmes kompostimit në shtëpi.

Nevojiten vetëm disa gjëra:

  • Një sipërfaqe prej 1.5 x 1.5 m në kopshtin tuaj
  • Një kompostues druri, i cili mund të ndërtohet lehtësisht – por edhe një grumbull funksionon
  • Mbetjet organike të gjelbërta dhe kuzhinës
  • Një lopatë dhe një sitë
  • Kur kthehet me një lopatë çdo tre muaj, plehrat e prodhuara nga mbetjet tuaja organike mund të aplikohen në kopshtin tuaj pas gjashtë deri në dymbëdhjetë muaj për të ndihmuar në rritjen e bimëve, perimeve dhe frutave të reja.

 

 

Të interesuar? – Gjeni manualin e detajuar të kompostimit këtu: Lidhja